Wednesday 6 March 2013

Oven pompoen met een quinoa linzen pilaf



Soms heb je van die heerlijke restjes over waar je nog zoveel heerlijke dingen mee kunt maken. Bijvoorbeeld pompoen.. een heerlijk stuk groente waar ook weer de mogelijkheden eindeloos zijn. Wat heb je nodig voor deze pilaf met oven geroosterde pompoen?

* 2 personen
* 45 minuten


- een halve pompoen in plakken van ongeveer 1 cm gesneden
- 100 - 125 gram quinoa
- 100 - 125 gram groene linzen
- 1 rode ui gesnipperd

- een half bakje (kastanje) champignons in partjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 handjesvol verse peterselie grof gesneden
- 2 schijfjes of partjes citroen

- sesamolie
- evt vegan kruidenboter om lekker de pompoen mee te eten

Kook de linzen en quinoa in verschillende pannen volgens bereidingswijze. Verwarm de oven op 200 graden en verspreid de pompoen over de oven schaal/ovenblik. Besprenkel de pompoen met wat olijfolie en (himalaya) zout en bak deze ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven. Verhit vervolgens wat sesamolie in een diepere pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 10 minuten op laag tot middelmatig vuur. Voeg de champignons toe en bak deze nog 5 minuten mee. Voeg vervolgens de uitgelekte linzen toe en de quinoa en bak het geheel nog 2 minuten door elkaar. Verspreid dit over een bord en leg de geroosterde pompoen erover heen. Bestrooi met een handjevol peterselie en druppel met wat citroen. Heerlijk met wat veganisctische kruidenboter. Enjoy!

No comments:

Post a Comment