Thursday 27 September 2012

Tikka Masala met kruidige rijst



Eigenlijk ben ik zelf een echte fan van het zelf maken van currys, kruiden, sauzen etc. Maar soms is het wat praktischer om gewoonweg heerlijk wat uit een potje te maken. En ook dat wil ik graag met jullie delen. In de meeste kant en klare sauzen/pasta's etc zitten veel E nummers, ook daar ben ik niet echt een fan van. Gelukkig komen er in deze tijd steeds meer natuurwinkels en daar vind je soms ook heerlijke sauzen uit potjes zonder E nummers en nog van biologische teelt ook. Ik had al een tijd een potje van GEO Organics staan, een heerlijke tikka masala en die moest toch echt een keertje gebruikt worden. Dus besloot ik een tikka masala met panir, groenten een een zelf gekruide rijst te maken. Dat dan weer wel:-)

* 4 personen
* 40 minuten

- basmati rijst
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel koriander
- 3 eetlepels ghee of zonnebloemolie
- een half blokje panir van de natuurwinkel in kleine vierkantjes gesneden
- een halve broccoli en daar de roosjes van
- 5 aardappels in partjes gesneden
- tikka masala pasta van GEO Organics http://www.seriouslyorganic.co.uk/
- 4 tomaten in kleine stukjes gesneden
- 250 ml kokosmelk

Doe de tikka masala pasta in een kom en leg hier de panir en broccoli in en laat dit ongeveer 2 uur marineren. Kook de aardappels 10 minuten in ruim koken water en giet deze vervolgens af. Verhit vervolgens 2 eetlepels Ghee of olie in een diepere pan en laat dit heel heet worden. Als het heet is voeg je de gemarineerde panir en broccoli toe en bak dit 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak deze 10 minuten op midden tot hoog vuur mee en roer dit tussendoor. Voeg de kokosmelk toe en de aardappels en roer dit nog 5 minuten op hoog vuur en laat het hierna 20 minuten op laag vuur sudderen met een deksel erop. Als het tussendoor te droog wordt kun je wat extra water erdoor doen en wat roeren. Verhit vervolgens de laatste eetlepel ghee in een rijst pan en doe hier de koriander en kurkuma bij, meng dit goed en breng wat op smaak met peper en zout en voeg de rijst toe. Doe hier dan wat water bij en bereid de rijst volgens bereidingswijze. Serveer de kruidige en geurige rijst met de tikka masala groenten. Deze schotel smaakt de volgende dag nog beter omdat dan alle kruiden zijn ingetrokken. Eet smakelijk!
 

No comments:

Post a Comment