Tuesday 5 June 2012

Vega spiesjes met aardappels uit de oven



Ik had stiekem wel weer zin in een barbecue, maar helaas liet het weer het niet echt toe. Buiten dat zijn we sinds januari verhuist naar een huis met een goede tuin..alleen die moeten we nog goed opknappen, dus echt barbecue-en bij ons thuis is nu ook wat lastiger. Maar een goed alternatief is de grillpan. Dus ben ik heerlijke spiesjes gaan rijgen en grillen op de hete grillpan met kruidige aardappelen uit de oven. Wat heb je nodig?

* voor 2 personen
* 40 minuten

Voor de oven aardappels

-  8 aardappels
- 3 el olijfolie
- 1 el tijm
- 1 takjes rozemarijn (enkel de naaldjes)
- grof zeezout
- 6 knoflooktenen ongepeld, met de losse velletjes er vanaf.

Verwarm de oven alvast op 200 graden. Was de aardappels met schil en al onder de kraan en snijd deze in partjes. Leg deze in een ovenschaal en roer hier de olijfolie door zodat alle aardappels bestrijkt zijn met de olie. Voeg de kruiden erdoor, het groffe zeezout en breng het op smaak met wat peper. Roer alles nog eenmaal goed door elkaar, verdeel de ongepelde knoflooktenen ertussen en verwarm de aardappels voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep tussendoor de aardappels 1 keer om. Begin ondertussen met de spiesjes.





Voor de vega spiesjes

- 12 vegetarische gehaktballetjes
- 2 paprika's (kleur naar keuze, ik heb geel en groen gedaan) in partjes
- 1 rode ui in flinke partjes gesneden
- 3 cherrytomaatjes gehalveerd
- 8 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 el tijm
- 1 el cayennepeper

Week alvast wat sateprikkers in water. Doe de olie met de tijm, knoflook en cayennepeper in een kom en roer alles door elkaar. Breng op smaak met wat zout. Leg hierin de vegaballetjes en de groentes en laat het een kleine 10 minuten marineren. Rijg 1 voor 1 de groentes en balletjes aan een sateprikker in volgorde naar keuze. Ik ben begonnen met de ui, paprika, balletje, paprika, balletje en als hoedje een tomaatje. Doe dit bij alle sateprikkers totdat het op is. Ik had er een stuk of 6. Verhit vervolgens de grillpan en grill hierin de spiesjes. Je kunt er nog wat marinade overheen doen zodat dit nog lekker meegrilt. Grill op hoog vuur ongeveer 10 minuten, keer tussendoor een aantal en serveer vervolgens met de aardappels uit de oven en evt. verse knoflook saus.


Eet smakelijk!

1 comment:

  1. Delicious!!! take a look on my blog and if you like we can follow each other?
    Besos, desde EspaƱa, Marcela♥

    ReplyDelete