Thursday 7 June 2012

Heerlijke bumbu Bali!



Wat had ik graag gewild dat ik heerlijk Indonesisch kon koken. Met een Molukse vriend zou je verwachten dat er wellicht wat meer gerechten dan Nasi Goreng konden worden gemaakt in huis. Helaas valt dat toch wat tegen, maar een goede smaak heeft hij wel. Afgelopen weekend bij Taste of Amsterdam konden we proeven bij Kumar's, een Maleisische man met heerlijke currys, bumbu's en chutneys allemaal uit India, Indonesie en Thailand. En ze smaakten werkelijk verukkelijk! Dus hebben we uiteraard een aantal potjes meegenomen en hebben we gisteren heerlijke gele rijst gegeten met heerlijke bumbu Bali, je waant je daadwerkelijk bijna in Bali.
Wat heb je nodig?

* 2 personen
* 30 minuten

- Kumars Bumbu Bali (zie onderaan)
- Kumars Bumbu voor rijst: galangal en turmeric
- 350 gram sperzieboontjes, uiteinde eraf en gehalveerd
- een klein bakje tauge
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- olijfolie/zonnebloemolie/kokosboter
- vegetarische kip (ik heb die van de vegetarische slager gebruikt)
- basmati rijst

Kook de rijst volgens bereidingswijze en voeg per 250 gram rijst, 3 eetlepels bumbu voor rijst toe. Roer dit er door heen en kook de rijst verder. Verhit wat olie in een hapjespan en bak hierin 2 minuten de vega kipstukjes gaar. Doe de bumbu Bali erbij (ongeveer 1/3 van het potje) en bak dit wat mee. Doe hier nog 1 kopjes water bij en laat het lekker voor 10 minuten sudderen. Doe vervolgens wat olie in 1 of 2 koekenpannen (afhankelijk of je de groentes samen wilt bakken) en roerbak de sperzieboontjes en tauge op hoog vuur. Doe 1 teentje fijngesneden knoflook bij de boontjes, de ander bij de tauge en breng op smaak met wat peper en zout. Als de groentes samenbakt doe beide knoflookteentjes hierin. Bak het voor een volle 5 minuten op hoog vuur klaar. Roer de rijst nog wat doorelkaar en serveer met de bumbu Bali en de heerlijke knapperige groenten.  Eet smakelijk!


Voor meer info over Kumars:


http://www.kumars.nl/


Voor meer info over de Vegetarische slager:


http://www.devegetarischeslager.nl/

No comments:

Post a Comment