Wednesday 6 June 2012

Frisse salade met gebakken desem



Afgelopen weekend was ik bij Taste of Amsterdam waar ik heerlijke gerechtjes heb gegeten, heerlijke spulletjes heb gekocht voor in de keuken en ook heerlijke dressings heb gevonden. De dressing wilde ik uiteraard snel eens uitproberen en heb gisteren dus een heerlijke simpele geitenkaas salade gemaakt met wat gebakken desem als knapperige bite. Wat heb je nodig?

* 2 personen
* 10 minuten

- krulsla melange of een ander soort sla
- mosterd dressing (je kunt uiteraard ook andere smaken dressing gebruiken, of zelf op smaak brengen)
- 6 stukjes geitenkaas (bettine)
- 10 dadels
- 14 walnoten
- kwart appel (Granny Smith)
- desem brood (evt.)
- boter of olie
 

Doe de sla in diepe borden en druppel hier ongeveer 2 el dressing door. Kruimel per bord 3 geitenkaasjes over de sla. Breek de walnoten met de hand en verstrooi deze ook gelijkmatig over de borden. Snijd de dadels in kleine stukjes, haal evt de pit er uit en verdeel deze ook over de borden. Snijd de appel in dunne schijfjes en verdeel deze ook over de borden. Doe hier nog per bord 3 tot 4 el dressing bij. Verhit vervolgens wat boter of olie in een koekenpan en leg hierin de desem broodjes en bak deze aan weerszijde knapperig. Tijdens het omdraaien evt wat extra boter of olie toevoegen. Serveer met de heerlijke frisse salade.


Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment