Tuesday 26 July 2011

Lissabon, de stad waar alles mogelijk is...


Ik begin nu aan een stukje schrijven over Lissabon en ik weet eigenlijk nu al dat ik niet kan stoppen met schrijven! Wat is Lissabon een geweldige stad! Ik zal proberen zoveel mogelijk over de stad te vertellen in een klein stukje blog.


Chiado en Bairro Alto, oud en nieuw door elkaar
Lissabon behoort tot mijn favoriete steden, een om verliefd op te worden. Lissabon is opgedeeld in verschillende wijken, de luxere wijken, de armere wijken, de alternatieve wijken etc. Zelf ben ik grote fan van Bairro Alto. Bairro Alto is het oude gedeelte van Lissabon waar de dagen niet ophouden en de avonden niet eindigen. Bairro Alto en Chiado, het nieuwe gedeelte grenzen aan elkaar en is het centrum van Lissabon. Chiado is het wat moderne gedeelte waar je winkels zoals Pull and Bear, Zara maar ook geweldige second hand stores kunt vinden. Ook staat Chiado bekend om zijn schoenen. Met tig schoenenwinkels in Chiado heb je keuze genoeg. Bairro Alto bestaat uit allemaal kleine straatjes met allemaal winkels, restaurants en cafeetjes. Overdag tot lekker in de avond kun je hier heerlijk winkelen. Van hippe skatewinkels en sneakerstores tot aan vintage shopjes en design boetieks. Je hebt genoeg keus en bent verzekerd van een uniek product wat je niet snel ergens anders zal zien. Vanaf een uur of 8 s'avonds zie je de straatjes steeds voller worden. De terrassen raken gevuld, de muziek gaat aan en je ruikt aan alle kanten heerlijke geuren van verschillende restaurants. Van Spaanse tapas en Marrokaanse couscous tot aan Italiaanse pasta en echte Portugese sardientjes, alle heerlijke geuren lopen door elkaar heen. Na het eten kun je lekker een club/kroeg/cafe induiken waar je heerlijke caipirinha kunt halen voor maar 8 euro per liter en kun je met je grote cocktail beker alles straatjes doorlopen en gezellig staan en gaan waar je wilt. Door het heerlijke klimaat kun je buiten lekker staan, ontmoet je gezellige mensen en kun je van kroeg naar kroeg hoppen..wat een gezelligheid hangt hier! Voor de mensen die graag nog even mee willen gaan in de gezelligheid: Lissabon biedt een interessant avond programma aan door de verschillende clubs en bars die open zijn tot 's ochtends vroeg.


De stranden van Lisboa
Heerlijk in Lissabon zijn de stranden op een steenworp afstand van Lissabon heb je heerlijke stranden waar je de mogelijkheid hebt lekker de hele dag te hangen op een heerlijk zandstrand. Bekende stranden rondom Lissabon zijn Cascais en Estoril, waar de meeste gezelligheid hangt. Het water is helderblauw, het weer in de zomer is heerlijk warm en de eet tentjes op het strand zijn super gezellig. Stranden die wat onbekender zijn en iets verder zijn Guincho en Costa da Caparica. Bij deze strandjes kun je ook (wind)surfen, heb je leuke winkeltjes en vooral meer locale mensen. Hier kun je lekker verblijven, genieten van de omgeving en het watersport.  




Leuke dingen om te doen
Natuurlijk heeft Lissabon meer te bieden dan winkelen, strand en uitgaan. Lissabon staat bekend om zijn fado muziek en heerlijke pasteitjes bacalhau en de nata. In de stad vind je gezellige cafeetjes en restaurants met fado zangeressen en heerlijk Portugees eten. 's ochtends vind je de meeste lekkere pasteitjes in verschillende varianten. Ook staat Lissabon bekend om zijn vlooienmarkten en de nogal oude gele trams, waar je bijna rijdend in en uit moet stappen. De gele trams kunnen je door heel Lissabon brengen waaronder de o'zo speciale vlooienmarkten. Sintra en Belem behoren ook zeker tot een van de bezienswaardigheden van Lissabon.


Al met al is dit dus een stad om nooit te vergeten en waar de mogelijkheden oneindig zijn.
Hieronder nog een paar kleine tips:


- Taxi's in Lissabon zijn veel goedkoper dan in de rest van portugal. Een auto huren in Lissabon is ook een goed idee, want buiten de stad zijn ook veel leuke plekken en stranden
- Ik ben verbleven in het Shiado Hostel, dit hostel is ontzettend schoon, netjes, en super goedkoop. Het allerleukste: zij zitten tussen Bairro Alto en Chiado in en dus op loopafstand van alles. http://www.shiadohostel.com/
- Leuke clubs in Lissabon zijn:
              - Music Box: http://www.musicboxlisboa.com/
              - LUX: http://www.luxfragil.com/
              - Club Silk: http://www.silk-club.com/


Als je bedenkt eens naar Lissabon te gaan, dan raad ik je al het bovenstaande zeker aan!


Lieve groet, 

Asha

No comments:

Post a Comment